MED SLOGANET ”MIDT- OG VESTJYLLANDS NYE TRAFIKHAVN MOD VEST” ER HVIDE SANDE HAVN NU KLAR TIL AT MARKEDSFØRE SIG SOM TRANSPORTHAVN OG BASE FOR OFFSHORE VIND AKTIVITETER.

En havneudvidelse til omkring 145 millioner kroner, den største investering i havnens 80-årige historie, er snart færdig. En ny, 700 meter lang sydmole og forlængelsen af nordmolen er netop blevet færdig og en ny Vesthavn, specielt bygget til offshore vindbranchen med forstærkede kajer og arealer til godsoplægning og en uddybning af denne del af havnen til seks meter, vil stå klar i maj. Det samme vil ombygning af vejene mellem Lem/Ringkøbing og Hvide Sande, sådan at store godsemner som møllevinger kan transporteres til havnen.

Havnechef Steen Davidsen og byens virksomheder har meget store forventninger til det nye forretningsområde. For Steen Davidsen mener, at Hvide Sande står med meget stærke kort på hånden overfor især offshore vindbranchen: ”Vi har fire meget store aktiver: For det første vores centrale placering i forhold til nuværende og fremtidige havvindmølleparker i Nordsøen. Hvide Sande Havn ligger tættest på både den kommende Horns Rev III vindmøllepark samt de mulige kystnære møller ud for Hvide Sande. For det andet er havnen takket være strømmen gennem slusen til Ringkøbing Fjord isfri selv i strenge frostvintre. For det tredje har vi en meget fleksibel service i kraft af erhvervsnetværket Hvide Sande Service Group (HSSG), der omfatter 31 virksomheder og foreninger. Det betyder, at kunder kun behøver at henvende sig ét sted og at HSSG dermed står klar til at formidle service af enhver art. For det fjerde ligger havnen direkte ud til Nordsøen.”

En nydesignet hjemmeside: www.hvidesandehavn.dk markerer, at havnen nu er klar til at markedsføre sine nye forretningsområder. Allerede i efteråret 2012 inviterede havnen og HSSG desuden aktører indenfor såvel offshore vind som transportsektoren foruden shippingfirmaer og agenter til Hvide Sande for at informere om havnens nye tilbud og service. De kontakter vil nu blive fulgt op og udvidet.

”Havnen og HSSG vil køre parløb i markedsføringen af byens nye forretningsområde. Vi vil ikke sidde og vente på, at folk finder os. Vi vil være proaktive,” understreger Steen Davidsen.

Yderligere oplysninger: Havnechef Steen Davidsen, tlf. 96 59 18 20 / 23 67 58 64.