HAVNEN BYDER GÆSTESEJLERE VELKOMMEN TIL HVIDE SANDE

Flydebroerne til gæstesejlere findes i Sydhavnen umiddelbart om styrbord, når man sejler ind i havnen. Som gæst i Hvide Sande Havn besøger du er aktiv havn, hvor der både er mulighed for at komme tæt på havneaktiviteter, fiskefartøjerne losse til aktionen på den anden side af havne bassinet, og laste/losse aktiviteter på den anden side af kajen.
I sommersæsonen er to flydebroer dedikeret til gæstesejlere. Fortøjningspladserne ligger kun få minutters gang fra Hvide Sande centrum, og gæsterne har en unik adgang til alt det, der gør Hvide Sande til en populær turist- og ferieby.

Spændende butikker og velbesøgte caféer ligger i dette område, hvor der også kun er få minutters gang til den børnevenlige Sydstrand, der blev kåret til Danmarks bedste badestrand i 2013. Fra flydebroerne er der samtidig udsigt til trafik – og  fiskerihavnens mange andre aktiviteter, og der er kun et stenkast til auktionshallen, hvor der hver søndag i juli og august måned afholdes turist-auktioner over de havfriske fisk, der landes i havnen.

SERVICEFACILITETER TIL GÆSTENDE LYSTSEJLERE

Gæstesejlere har fri adgang til velfærdsbygningen, der ligger i forbindelse med flydebroerne. Bygningen indeholder både opholdsrum, baderum med brusekabine samt vaskerum. Faciliteterne kan frit benyttes af gæstende lystsejlere, og der findes også vaskemaskine og tørretumbler med møntindkast. 

Hvis man er på udkig efter en anderledes oplevelse end livet på havnen og aktiviteterne i fiskerihavnen, kan man komme gennem kammerslusen ved Blåtårn til fjorden, hvor Hvide Sande Havn tilbyder liggepladser i Fjordhavnen.

Besejlings- og strømforhold adskiller sig ikke væsentligt fra de andre vestkysthavnes, specielt ikke efter etableringen af de nye, ydre mole-anlæg, hvor vanddybden er øget betragteligt og besejlingen derfor er blevet endnu bedre og sikrere end tidligere. Endvidere er havnevagten altid klar med råd på telefon +45 97 31 16 33, hvis man er i tvivl om noget.

SÅDAN VIRKER ELSTANDERE

Ved aktivering af stik.

1. Vælg stik.
2. Sæt stikket i fra båden.
3. Drej omskifteren ovenfor stikket.
4. Den grønne lampe blinker på det/de valgte stik.
5. Ring på nummeret på standeren
6. Afvent stemme, vælg stik nr.
7. Når den grønne lampe lyser konstant, er der strøm i stikket.

Ved afslutning af strømforbrug, gør følgende.
1. Sluk for stikket ved hjælp af omskifteren ved stikket.
2. Tag stikket ud
3. Den grønne lampe stopper med at blinke/lyse.

Elstander

For hjælp kontakt venligst Hvide Sande Havn på: Tlf. +45 40 38 80 86

 

INFORMATION TIL LYSTSEJLERE

Der er betalingsanlæg for gæstesejlere ved flydebroerne, og her kan man via informationstavlerne få oplysninger om aktiviteter og andre relevante oplysninger samt turistmæssige forhold.

Turistbureauet er desuden altid behjælpeligt med oplysninger om Hvide Sandes mange aktiviteter og tilbud til turister. Turistbureauet findes på den anden side af sluserne ved Fiskeriets Hus, kun ti minutters gang fra bådepladserne.

TS-FRIHAVN

Hvide Sande Havn er TS-Frihavn, hvilket betyder, at skibe, der er medlem af Træskibs Sammenslutningen, kan benytte frihavnsordningen.

For at benytte friplads skal skibet være optaget på TS’s fartøjsliste samt føre TS-standeren (Jomfrustanderen), og der skal føres et gældende årsmærkat på forkanten af den forreste mast. Træskibs Sammenslutningens formål er at fremme bevarelsen af ældre brugsfartøjer, herunder øge standarden for sømandskab, vedligeholdelse og sikkerhed ved fartøjernes brug, samt at medvirke til at fartøjerne bevares under videst mulig hensyntagen til deres kulturhistoriske værdi.

Se mere på TS hjemmeside ts-skib.dk

Mærk Vesterhavet

Brug vesten