Der er stor opmærksomhed omkring udviklingsmulighederne for Hvide Sande Havn. Mandag besøger udviklings- og handelsminister Mogens Jensen (S) derfor Hvide Sande Havn. Det sker for at få en orientering om de lovende og store muligheder for både arbejdspladser, udvikling og klimagevinster, som Hvide Sande Havn kan tilbyde i forbindelse med Horns Rev 3-projektet. ”

Der var flere arbejdspladser, skub i udviklingen og gode klimagevinster på programmet, da udviklings- og handelsminister Mogens Jensen (S) mandag var på besøg på havnen i Hvide Sande. Midt i den hektiske valgkamp tog Mogens Jensen – der er lokalt valgt til Folketinget – sig tid til at fordybe sig mere i nogle af de emner, der optager Hvide Sande: At blive servicehavn for Horns Rev 3 og hjælpe væksten på vej ved hjælp af en 2+1-vej fra Herning til Hvide Sande.

Mogens Jensen gav udtryk for forståelse, når talen falder på bl.a. sejlafstand, miljø/klima og beskæftigelsesmulighederne. I forvejen er der 5.000 job i Ringkøbing-Skjern kommune inden for vindmølleindustrien:

”Jeg og resten af regeringen er meget optaget af, at Danmark fortsat skal ligge i front på klimaområdet og styrke vores position inden for vindmølleindustrien. Jeg glæder mig over at se den store og positive betydning, som energiaftalen fra 2012 har for hele Vestjylland – og ikke mindst for Ringkøbing-Skjern kommune”, sagde Mogens Jensen under besøget på havnen i Hvide Sande.

Besøget omfattede også en tur rundt på havnen, hvor Steen Davidsen, direktør for Hvide Sande Havn, og Esben Tromey Kristensen fra Hvide Sande Service Group viste rundt. De orienterede også ministeren om havnens byggeri af en 8.000 kvadratmeter nye terminal og de kommende feriehusprojekter.

Også 2+1-vejen fik positive ministerord med på vejen:

”Det er mit gæt og ambition, at denne vej vil være på listen over nye vejprojekter. Specielt nu, hvor trafikken til havnen bliver øget yderligere af udvidelserne, men også fordi Søndervig Feriepark, KRAFT og feriehusprojekter gør, at det skal være nemmere at komme til og fra Hvide Sande”, sagde Mogens Jensen, da han takkede for et interessant besøg. Og derefter tog han igen fat på kampagnen op til folketingsvalget den 18. juni.