Et hav af kompetencer

Hvide Sande Havn – Vestkystens dynamo for maritim vækst og udvikling

FISKERI, FORÆDLING, SALG OG TRANSPORT HAR GENNEM GENERATIONER VÆRET EN FAST BESTANDDEL AF BYENS DNA.
Havnen, byen og oplandet omkring har gennem de senere år gennemgået en kraftig udvikling, hvor besejlingsforhold, landingsfaciliteter og service er blevet stærkt forbedret. Et udviklingsarbejde der vil fortsætte i årene fremover med ønsket om at blive Vestkystens foretrukne landingssted for mindre og mellemstore fiskefartøjer.

SERVICERING AF OFFSHORE
Et nyt og stort forretningsområde er servicering af offshore vindmøllerne i Horns Rev 3, der er Danmarks største havmøllepark med en forsyningskapacitet på strøm til 425.000 husstande. Det er et enormt stort projekt, som passer rigtig godt ind i Hvide Sande Havns grønne og miljøansvarlige profil og som forhåbentlig bliver det første af flere lignende projekter.

KOMPETENCER & PLACERING
Hvide Sande Havn har præcis den geografiske placering og de målrettede kompetencer, der gør os interessante for fiskeri, transport, maritim service og support.

FOR AT FASTHOLDE OG UDVIKLE DENNE POSITION, INVESTEREDE MAN I ÅRENE 2011-2013 CA. 150 MIO. KR. I EN STOR UDVIDELSE AF HAVNEN OG OMRÅDETS FACILITETER.
Med investeringen ønskede man også at tilbyde flere og bedre muligheder for udvikling af andre forretningsom- råder, især inden for områderne transport/trafik, offshore, service og turisme.

At det var fornuftig investering kunne måles allerede i 2018 på en række yderst positive nøgletal:

• 200 nye arbejdspladser på havnen
• 666 arbejdspladser i Ringkøbing Skjern Kommune har direkte relation til Hvide Sande Havn
• Den årlige omsætning for firmaet Hvide Sande Havn steg fra 12 mio. kr. i 2010 til 40,5 mio. kr. i 2018. Antallet af ansatte steg fra 5 til 20 personer
• Anslået værditilvækst i kommunen på 367 mio. kr. med en årlig skatteindtægt på 54 mio. kr.
• I 2011 blev Hvide Sande Service Group etableret. Gruppen skulle synliggøre og markedsføre områdets virksomheder og kompetencer.

Læs mere om Hvide Sande Havns udvikling og strategi.